זה כבר לא סוד: יותר ממחצית מן הגברים הישראלים חזו בשנות העשרים של חייהם במצח ההולך וגדל שלהם, במפרצים בהם לא תעגון שום אנייה ובתסכול הנוראי שגורמת אותה התקרחות. התופעה ידועה בשם התקרחות זכרית (Androgenetic Alopecia), אם כי גם נשים עלולות לסבול ממנה. בעידן בו ברור כי שיער דליל, או אפילו קרחת, הם הכול חוץ מאטרקטיביים, נדרש לשאול מה אפשר לעשות בנדון. החדשות הטובות הן שטיפולי השתלת שיער הפכו לנפוצים יותר ויותר ועם הזמן, כאשר בשנים האחרונות עלתה בעשרות מונים גם היעילות שלהם.
כצעד ראשון, יש לעמוד על שורש הבעיה. הנחת היסוד המקובלת כיום היא שקיימות סיבות אפשריות רבות להתקרחות, כשפעמים רבות שילוב של מספר גורמים הוא שמביא לבעיה. בין הגורמים הוודאיים שנמצאו עד כה ניתן למנות גורמים גנטיים, גורמים הורמונליים, מצבי מתח וחרדה וכן מחלות מסוגים שונים. בנוסף על כך, אין ספק שגם לגיל יש השפעה.
מבחינה פיזיולוגית, המומחים טוענים כי פעילות יתר של האנזים 5 אלפא-רדוקטאז היא היא זו אשר גורמת לעליה בהורמון דהדרו-טסטוסטורון, שבתורו משפיע על השיערות. ההורמון אחראי על הפיכת השיער לקצר יותר, לבהיר יותר ולדק יותר, עד אשר לא צומחת יותר השיערה. גם רמות גבוהות של טסטוסטורון עלולות לגרום להתקרחות, או לחילופין רמות נמוכות של ,B-12 ברזל ואבץ.
התפתחות של ההתקרחות נוטה להיות אחידה, פחות או יותר. על פי התרחיש המקובל, סימן הביטוי הראשוני הוא מפרצים שונים בשיער. לאחר מכן, ההתקרחות מתפשטת לאזור קודקוד הראש, ומשם נסללת הדרך הבטוחה להתקרחות המוגדרת כמלאה. עם זאת, על פי רוב השיער האחורי נוטה להשאר במקומו.
התקרחות מלווה, כמעט תמיד, בפגיעה במראה האסתטי ובביטחון העצמי גם יחד. לכן, ברור מדוע פיתרון יעיל הופך לכורח המציאות. השתלת שיער מציעה את זה בדיוק: המדובר הוא בטיפולים כירורגיים שמטרתם, ניחשתם נכון, להביא להשתלה של שיער באזורים המוגדרים כקרחים. מבחינה מעשית, הטכניקה כוללת הסרה של העור, יחד עם זקיקי השיער מאזור אחד בגוף, והעברתם לאזור בהם חסר השיער.
חשוב לתת את הדעת על שתי השיטות המרכזיות של השתלת שיער הנהוגות כיום בישראל, שתיהן מבוצעות בהרדמה מקומית. השיטה הראשונה עונה לשם FUT, והיא מבוססת על חיתוך רצועות מהעור באזור התורם, הפרדה של השערות במיקרוסקופ והשתלה שלהן מחדש. טיפול שכזה, שנמשך כארבע שעות, יאפשר השתלת כ-3,000-4,000 שערות. הטיפול נערך בשלבים, ביניהם תקופות החלמה של כשבוע לפחות, כאשר התוצאה הסופית תושג לאחר תשעה עד תריסר חודשים. ייתכנו צלקות בגודל של אחד על שלושה מילימטרים באזור התורם.
שיטת FUE , השיטה המקובלת השניה, נחשבת למתקדמת ביותר כיום. הבסיס לה הוא הוצאת השערות, אחת אחרי השניה, והנחה שלהן בנוזל, עד אשר הן יושתלו מחדש. אמנם טיפול זה נחשב לארוך יותר – במהלך כשמונה שעות ניתן להשתיל כ-2,500-3,000 שערות – אך משך ההבראה הממוצע קצר יותר (עד ארבעה ימים), ואין צלקות כלל וכלל. גם במקרה הזה, נדרש פרק זמן הנע בין תשעה לשניים עשר חודשים עד לקבלת תוצאות סופיות. ואגב, השיטה נחשבת לפופולארית ביותר כיום, גם מכיוון ששחקן הכדורגל האנגלי ווין רוני ביצע אותה בהצלחה רבה.