אימפוטנציה, או בשמה העברי - אין אונות, הינה תופעה שכיחה מאוד ושכיחותה רק עולה ככל שחולף הזמן. מחקרים מראים כי שליש מן הגברים מעל גיל 50 סובלים מבעיה של אימפוטנציה, בעיה אשר פוגעת באיכות החיים בצורה משמעותית. יחד עם זאת הרוב המוחלט של הגברים לא פונה לטיפול רפואי וממשיך לסבול מהתופעה ומכל הנלווה לה.

ממה זה נובע?

אם בעבר חשבו כי בעיות זיקפה קשורות באופן ישיר להזדקנות, היחלשות הרקמות ומצבו הנפשי של המטופל, הרי שכיום יודעים כי המשפיע העיקרי על ההזדקפות הוא לחץ הדם. כאשר לחץ הדם אינו תקין, גברים רבים חווים בעיות אונות. זיקפה מושגת ע"י הזרמת דם לפין והחזקתו שם. כאשר לחץ הדם אינו תקין, הדבר ישפיע באופן ישיר על איכות האון.

איך מטפלים באימפוטנציה?

אימפוטנציה עלולה במקרים רבים לרמוז לנו על בעיות בריאותיות החורגות מתחום המיטה. במחקרים רבים נמצא כאמור קשר ישיר בין בעיות אימפוטנציה ורמות כולסטרול גבוהות, יתר לחץ דם והשמנת יתר. טיפול בבעיית האונות יכול לא רק לשפר את איכות החיים בחדר השינה אלא בעוד מגוון תחומים נוספים אשר מושפעים מן הבריאות הכללית.

בואו ונראה מה הן השיטות הנהוגות כיום לטיפול בבעיות בהשגת האון הגברי:

  • הדרך הראשונה והטובה ביותר היא כמובן לשפר את מצב הבריאות הכללי והכושר הגופני. מחקרים מראים שמעל גיל 60, לגברים אשר עסקו בשלוש שעות פעילות גופנית בשבוע היו סיכויים נמוכים ב- 30% לסבול מבעיות אונות. כמו כן, פעילות גופנית משפרת את זרימת הדם ומסייעת בהורדת רמות כולסטרול שכאמור נמצאו קשורים לבעיות אונות
  • טיפול תרופתי- כולנו מכירים את תרופת הויאגרה לטיפול בבעיות אימפוטנציה. חוץ ממנה ישנן עוד תרופות בשוק המסייעות בבעיות מסוג זה. תרופות אלה הוכחו כיעילות מאוד להשגת המטרות שלכם במיטה. יחד עם זאת חשוב לציין כי התרופות אינן מתאימות לכל אחד וחשוב מאוד לקחת אותן על פי מרשם רופא על מנת שלא לגרום לנזקים בריאותיים אחרים.
  • אם כל אלה לא עוזרים, ישנם כמובן גם אמצעים מכאניים כמו משאבת וואקום המסייעת בהזרמת דם לכיוון הפין והחזקתו שם במשך מספיק זמן לקיום יחסים. כמו כן ישנן זריקות המוחדרות ישירות לפין וגם הן מוכחות כיעילות מאוד. הבעיה בשיטות אלה היא כמובן אובדן הספונטניות ולעיתים תחושת כאב מקומית. יחד עם זאת אין ספק שחוסר ספונטניות עדיפה על חוסר סיפוק.

תרופת מרשם: ג'ל לטיפול באימפוטנציה של חברת כצט

לפנות לטיפול רפואי

מעט מאוד גברים מקרב הסובלים מבעיות אימפוטנציה פונים כאמור לטיפול רפואי. על פי הערכות המומחים רק כ- 10% מקרב הגברים הסובלים מן הבעיה פונים לסיוע רפואי וגם הם פונים בממוצע רק חמש שנים אחרי שהתחילו לסבול מן התופעה. כפי שהזכרנו, בעיות אימפוטנציה עלולות להצביע על בעיות בריאות גדולות יותר ומעבר לכך פוגעות באיכות החיים. לרפואה כיום יש כלים רבים לסייע לסובלים מן המצב, כדאי להשתמש בהם.