ניתוחים פלסטיים

אם בעבר נאלצנו להשלים עם המראה החיצוני שלנו, הרי שהיום ניתן באמצעות ניתוחים פלסטיים לשנות כל פרט ופרט במראה החיצוני ולחולל שינוי אסתטי מהפכני. במאמר הבא, נעניק מידע וטיפים בנושא ניתוחים פלסטיים ומציאת מנתח פלסטי מתאים.

ניתוחים פלסטיים

כירורגיה פלסטית היא פרקטיקה מוכרת בעולם הרפואה המערבית, ותכליתה לחולל שינויים פיזיים בגוף המטופל, בין אם בגין פגמים מולדים או בעיות רפואיות ובין אם מטעמים אסתטיים ורצון לשדרג את המראה החיצוני.

אילו סוגי ניתוחים פלסטיים קיימים?

עם התקדמות הרפואה הפלסטית, התפתח רפרטואר הניתוחים הפלסטיים וכיום ניתן לבצע מגוון רחב של ניתוחים פלסטיים, כדוגמת: ניתוח אף, ניתוחי פנים, ניתוח אוזניים, ניתוח הסרת משקפיים בלייזר, ניתוח לתיקון מומים מולדים, השתלת סנטר, שאיבת שומן, הצרת היקפים, ניתוח למתיחת בטן, השתלת שיער, ניתוח לשינוי מין, שחזור פנים, מתיחת פנים, הרמת גבות, הגדלת חזה, הקטנת חזה, הרמת חזה, שחזור שד, גניקוסמטיקה (לגברים), קוסמטיקה וגינאלית, ניתוח למניעת הזעת יתר, ניתוח עכוז, בוטוקס, מילוי קמטים, המסת צלוליט, העלמת ורידים וכתמים.

איך לבחור מנתח פלסטי מתאים?

תוצאתו הסופית של הניתוח הפלסטי, תלויה כאמור במידת הניסיון, הידע המקצועי והמומחיות של המנתח הפלסטי של המטופל וכיוון שכך, יש חשיבות מכרעת לבחירת המנתח הפלסטי המתאים. למרבה הפלא, כל רופא בישראל יכול לעסוק בענף הרפואה הפלסטית ולבצע ניתוחים פלסטיים, גם ללא קבלת הכשרה מקצועית בתחום. לפיכך, הצעד הראשון בבחירת מנתח פלסטי מקצועי הוא לבחון את הכשרתו והסמכתו המקצועית: בקשו לראות תעודת מומחה בכירורגיה פלסטית (מטעם משרד הבריאות) ותעודת חברות באיגוד הפלסטיקאים הישראלי.

בפגישת ההיכרות הראשונית, בקשו לבדוק עבודות קודמות של ניתוחים פלסטיים שביצע המנתח וכמו כן, תוכלו להתקשר למטופליו הקודמים של המנתח ולהתרשם מרמת שביעות הרצון והמקצועיות של הרופא הפוטנציאלי. רופא אמין ואחראי, יעניק לכם מידע מלא אודות ניתוחים פלסטיים, אודות ההליך הכירורגי וכן אודות הסיכונים, הכאבים ותופעות הלוואי הכרוכות בניתוח. לבסוף, רופא טוב הוא רופא המסוגל לתקשר עם מטופליו, להבין את חששותיהם ופחדיהם ולהקל עליהם בהתמודדות עם ההליך.

קהל היעד

ניתוחים פלסטיים הם ניתוחים פולשניים הכרוכים בשינוי פיזי דרסטי, המלווה בכאבים, בתופעות לוואי, בסיכונים ובשינויים בלתי הפיכים. לפיכך ניתן לחלק את קהל היעד המרכזי לניתוחים פלסטיים לשניים: מטופלים הסובלים מפגם רפואי או עיוות מולד הזקוקים לניתוח פלסטי, או מטופלים המעוניינים לבצע ניתוח פלסטי מסיבות אסתטיות בכדי לשדרג ולשפר את המראה החיצוני שלהם.

באופן כללי, הגיל המינימאלי המומלץ לביצוע ניתוח פלסטי הוא: 18 (בתום הליך ההתבגרות) אולם יש מטופלים המתחילים בגילאים מוקדמים יותר.

טיפים לקראת הניתוח

  • מידע - לפני שאתם מתחילים מסע הקסום אל עולם הניתוחים הפלסטיים, אנו ממליצים לכם לדלות מידע מקדים ולקרוא הכל אודות ניתוחים פלסטיים, ובייחוד אודות הניתוח שאתם מעוניינים לבצע באמצעות האינטרנט, עיתונים וסניפי קופות החולים.
  • הרדמה - כמו בכל הליך כירורגי, גם ניתוחים פלסטיים מלווים בזריקת הרדמה חלקית או מלאה, תלוי בסוג הניתוח. הרדמה, כאמור, עשויה להסב טראומה לגוף ובמקרים מסוימים היא אף מסכנת חיים. לפיכך, חשוב כי הרופא המרדים יהיה מקצועי ובעל הכשרה מתאימה, מיומן ובעל ניסיון. כמו כן, מומלץ לבדוק באילו חומרי הרדמה משתמשים במהלך הניתוח והאם קיימת רגישות מסויימת לחומרי ההרדמה בקרב המטופל.
  • הסמכה - מנתחים פלסטיים רבים בארץ, אינם מחזיקים בהכשרה הדרושה לעיסוק בפרקטיקת הכירורגיה הפלסטית. אל תפקירו את גופכם בפני מנתחים לא מיומנים וחסרי הכשרה ודרשו בפגישת הייעוץ לראות את תעודת החבר שלו באיגוד לכירורגיה פלסטית ובתעודת המומחה לכירורגיה פלסטית מטעם משרד הבריאות.
  • חדר הניתוח - כל מנתח פלסטי משכיר חדרי ניתוח עבור מטופליו. על המטופל לברר כי חדר הניתוח עומד בסטנדרטים הרפואיים המקצועיים וכי הוא עומד בדרישות התקן של משרד הבריאות וקיבל את חותמת המשרד, באשר לפעילותו.
  • חוות דעת שנייה - כמו בכל הליך כירורגי רפואי אחר, גם ניתוח פלסטי דורשים חוות דעת שנייה. מומלץ מאוד לפנות לשני מנתחים פלסטיקאים מומחים פוטנציאליים ולהתרשם מניסיונם, ממקצועיותם, מאמינותם ומהמלצותיהם באשר לביצוע ניתוח פלסטי.
  • תיקונים - לא כל מנתח פלסטי מצליח לעמוד בציפיות המטופל ולהגיע לתוצאה הרצויה, עובדה המחזירה מטופלים רבים לשולחן הניתוחים בכדי לבצע שינויים ותיקונים נוספים בגוף, על מנת להגיע לתוצאה המיוחלת. לפיכך, חשוב לברר בפגישת הייעוץ מהי הפרוצדורה הכרוכה בתיקון והאם ההליך כרוך בתוספת תשלום.
  • המלצות ממטופלים קודמים - כדאי לערוך סקר שביעות רצון בקרב מטופליו של הרופא, וכך לבחון את מקצועיותו ואמינותו של הרופא בתחום ניתוחים פלסטיים, ולבסס את החלטתכם על ניסיון העבר.
  • מחיר - ניתוחים פלסטיים הם ניתוחים יקרים הכרוכים בהוצאה של מאות אלפי שקלים, כאשר לכל קליניקה מחירון ניתוחים פלסטיים שונה, המושפע מהכשרתו, מומחיותו, ניסיונו והמוניטין שצבר המנתח הפלסטי. לפיכך, חשוב לערוך סקר מחירים לקטגוריית הניתוחים הספציפית וכמו כן לשאול את המנתח הפלסטי מהי עלות פגישת הייעוץ.
  • להיות מוכנים - מומלץ מאוד להגיע אל פגישת הייעוץ עם ידע מוקדם ורשימה של שאלות למנתח באשר להליך הכירורגי, לזמן ההחלמה המשוער מהניתוח, לתופעות הלוואי, לסיכונים ולסיבוכים הכרוכים בניתוח.
  • פגישה - הקפידו לבצע שתי פגישות מקדימות לניתוח: פגישת ייעוץ ראשוני כללית פגישה נוספת בה יוסבר לכם הכל על שלבי הניתוח שאתם עומדים לעבור.

למה חשוב כל כך לבחור מנתח פלסטי כמו שצריך?

לקראת ניתוח פלסטי המטופל מלא בחששות. רובם קשורים לבריאותו, ליציאה מהירה מהניתוח במצב תקין כאשר הבעיה בגללה היה צורך בניתוח כבר אינה רלוונטית. לקראת ניתוח פלסטי החששות שונים, אבל מאוד דומים, ובחירה של מנתח פלסטי מוצלח היא רק אחת מהם.

כשהניתוח נובע מסיבות בריאותיות, לא תמיד יש למטופל את היכולת לבחור מי ינתח אותו, אלא אם כן הוא יכול להרשות לעצמו ניתוח בבית חולים פרטי. כשמדובר בניתוח פלסטי, אין חובה לערוך אותו, זהו ניתוח רשות לכל דבר, ואתה היחיד שיכול לקבוע מי ינתח אותך.

בחירת מנתח פלסטי עם ניסיון והמלצות

בחירת מנתח פלסטי מוצלח היא אחד הדברים שהכי מעסיקים את מי שמעוניין לשפץ את גופו בניתוח פלסטי. אם בניתוחים בהם יש חיים שמונחים על הכף אין בדרך כלל בחירה מי ינתח, למה דווקא בניתוחים הפלסטיים הבחירה הזאת כל כך חשובה?

קודם כל, כי ישנה אפשרות בחירה, וברגע שאפשר לבחור מתחילה התלבטות. שנית, תחום הניתוחים הפלסטיים הוא תחום שמושך אליו שרלטנים רבים, רופאים שאיבדו את הרישיון שלהם ושאר רמאים, שתוצאות הניתוחים שעשו הותירו מנותחים מצולקים ומעוותים. כיום התחום פרוץ הרבה פחות מבעבר, אך עדיין כדאי להיזהר ולבדוק היטב במי בוחרים. (אתר האיגוד הארצי לכירורגיה פלסטית ואסתטית)

כיוון שהניתוחים הפלסטיים עוסקים בחזות החיצונית שלנו, קל מאוד לראות את התוצאות בשטח ואת איכות העבודה של המנתח, אשר חייב להיות מדויק, עדין ובעל מיומנות גבוהה במיוחד. בניתוח השתלת כבד, למשל, אף אחד לא יבחן את איכות התפרים הפנימיים ואת העבודה המעודנת שנעשתה איתם.

בניתוח אף, לעומת זאת, אם המנתח הפלסטי לא דייק ברמה מזערית ביותר, האף של המנותח שלו יהיה עדות נצחית לכך. ואם בניתוח הגדלת חזה נוצר עיוות בשד של המטופלת עקב טעות של המנתח, הרי הוא פגם באיבר שהיה תקין לחלוטין לפני כן. וזאת כמובן עוד לפני שדיברנו על כך שכל בעיית מיומנות של מנתח פלסטי עלולה לסכן את בריאות המנותח.

שיקולים בבחירת מנתח פלסטי

על מנת לבחור את המנתח הפלסטי הנכון כדאי לעשות קצת עבודה מקדימה. הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא לברר אצל משפחה, חברים ומכרים על מנתחים פלסטיים שהם מכירים, שהיו אצלם ומרוצים מעבודתם. כדאי לחפש גם באינטרנט מנתחים פלסטיים מומלצים, פורומים שונים בנושאי ניתוחים פלסטיים הם מקור טוב לכך.

הדבר הבא שיש לבדוק הוא עבודות קודמות של המנתח, אם באתר האינטרנט שלו או דרך קטלוג בפגישה אישית. הפגישה האישית חשובה גם לצורך היכרות עם הבנאדם שהוא, וידוא של ההכשרה והניסיון שלו, ובעקבותיהם הקשבה למה שהאינטואיציה שלך אומרת – אתה סומך עליו או לא?

השיקול האחרון הוא שיקול התקציב, והוא פעמים רבות אחד השיקולים העיקריים בבחירת מנתח פלסטי. אין מה לעשות, אם אין את הכסף זה פשוט לא יוכל לקרות. חשוב מאוד, עם זאת, לא להתפשר על מנתח שאינך סומך עליו רק בגלל בעיות תקציב.

לסיכומו של עניין, אם ברצונכם לחולל שינוי אסתטי בגופכם, למען שיפור המראה החיצוני והביטחון העצמי שלכם, ניתוחים פלסטיים הם הפיתרון.

עוד מידע בנושא ניתוחים פלסטיים