שאיבת שומן זהו ניתוח אסתטי פופולארי מאוד. למרבה ההפתעה ניתוח שאיבת שומן איננו מיועד לאנשים בעלי עודפי שומן קיצוניים, הסיבה לכך טמונה בהגבלת כמות השומן שניתן לשאוב מן המטופל. בהליך ניתוחי יחיד של שאיבת שומן אין לשאוב יותר מחמישה ליטרים שומן. מטופלים רבים נוטים לחשוב ששאיבת שומן היא תחליף לדיאטה וזו טעות שאיבת שומן תכליתה לסייע במקום שבו הדיאטה לא עלתה יפה. שאיבת שומן יכולה להעלים הצטברויות של שומן לאחר דיאטה ופעילות גופנית.

חשוב לדעת כי שאיבת שומן מסלקת ומעלימה תאי שומן אך בהחלט קיימים מצבים ששומן חוזר לגוף, אולם השומן שישוב לא ישוב לאותם המקומות בהם בוצע הניתוח לשאיבת שומן.

שאיבת שומן מיועדת לאנשים בעלי עור גמיש דיו מאחר ועור גמיש יטה להסתגל לשינויים קיצונים הכרוכים בשאיבת שומן. זו הסיבה שניתוח שאיבת שומן מומלץ עבור אנשים עד גיל 40.

מהלך הניתוח

האזורים בהם נוטים לעשות שאיבת שומן הם בעיקר מותניים, ישבן, ירכיים, בטן, זרועות, סנטר הידיים והקטנת חזה לגבר.

בטרם ניגשים לניתוח שאיבת שומן יש לבצע בדיקות רפואיות מקיפות שיכתיבו האם בכלל ניתן לעבור שאיבת שומן. כמו כן , יש צורך להפסיק נטילת תוספי מזון למיניהם.

ניתוח שאיבת שומן נעשה בהרדמה או מקומית או כללית, תלוי בהיקף שאיבת השומן. משטרטטים את האזורים מהם שואבים את השומן. מייצרים חתך ומחדירים אליו צינורית היישר לשכבת השומן ושואבים את תאי השומן אל הצינורית שהוחדרה.

משך הניתוח הוא בין שעה לשעתיים ועיתים יש לחזור על ההליך פעם נוספת, לאחר מספר חודשים.

משנסתיימת שאיבת השומן המטופלים מתבקשים ללבוש חגורה מיוחד, מחוך או גרביים אלסטיות למשך שלושה חודשים.

מטופלים נוטים לחוש סחרחורת וכאבים קלים לאחר שאיבת שומן אך אלה נעלמים עד מהרה. ככל הנראה צפוי יום אישפוז ותוך מספר ימים ניתן לחזור לשיגרת החיים נטולת מאמץ ותוך חודש ניתן כבר לשוב לשגרת חיים נורמאלית לגמריי.

תופעות לוואי וסיכונים

תופעות לוואי וסיכונים רווחים הם בליטות או דווקא שקעים באזורים הנידונים. נפיחויות הן גם תופעה רווחת, כמו גם צלקות, בצקות סימנים כחולים. קרישי דם, איבוד נוזלים ותסחיפי שומן לריאות אלו הם סיבוכים חריגים שיש לטפל בהם מיד.